חיסון פפילומה

החיסון מגן מפני: פפילומה

יש כ-40 זנים שונים של נגיף הפפילומה האנושי (HPV) המועברים בעיקר במגע מיני. ההדבקה בנגיף מתרחשת בשעת יחסי מין, או אפילו רק בעקבות שפשוף של איברי מין. לאחר ההידבקות בנגיף חלק מהנדבקים לא יסבלו משום תסמין, בעוד אצל אחרים יופיעו תסמינים שונים. תסמינים נפוצים בזנים מסוימים של HPV הם יבלות לא סרטניות הקרויות "קונדילומות". זנים אחרים של הנגיף מעורבים בהתפתחות של סוגי סרטן שונים: סרטן צוואר הרחם, סרטן הנרתיק והפות, סרטן הפין, סרטן הפה והלוע וסרטן פי הטבעת.

נגיפי הפפילומה עוברים גם במגע וחיכוך של העור, ולא רק בנוזלי גוף ולכן אמצעי מניעה אינם יעילים במניעת ההדבקה בהם, היות וחלק העור החשוף עלול להעביר את הנגיף. זו מחלת המין הנפוצה ביותר והמרכז האמריקאי לבקרת מחלות ומניעתן (ה-CDC) מעריך שבין 80% ל-90% מהפעילים מינית יידבקו בנגיף הפפילומה במהלך חייהם, וכמחצית מהנדבקים ידבקו בזן של הנגיף שיכול לגרום לסרטן. הדרך הבטוחה היחידה להימנע מהדבקה היא קבלת חיסון לפני התחלת קיום יחסי מין.

קראו עוד
תופעות לוואי
  • רגישות מקומית.
  • עליית חום עד 38 מעלות עשויה להופיע בחלק מהמתחסנים.

להרכבים שונים עשויות להיות תופעות לוואי נוספות.

שמועות

החיסון לא באמת מונע סרטן

לא נכון

החיסון נגד פפילומה הוא חיסון המונע הדבקה בנגיף ה-HPV, אשר גורם לסרטן. מחקרים רפואיים מראים שהחיסון יעיל נגד הדבקה ולכן גם יעיל במניעת סרטן.

לקריאה נוספת

 

דף מקצועי

למידע מקצועי נוסף

קראו עוד
מקורות
  1. חיסון נגד נגיף הפפילומה, HPV – מתוך אתר משרד הבריאות הישראלי
  2. HPV Vaccines: Vaccinating Your Preteen or Teen – מתוך אתר ה-CDC
  3. יבלות באברי המין (קונדילומה) – מתוך האתר של הועד למלחמה באיידס
  4. Human Papillomavirus (HPV) Vaccines – מתוך אתר הNational Cancer Institute של ה-NIH
  5. למה לי להתחסן נגד פפילומה? – מתוך אתר קופ"ח מכבי
  6. Ryndock, E. J., & Meyers, C. (2014). A risk for non-sexual transmission of human papillomavirus?. Expert review of anti-infective therapy, 12(10), 1165-1170. (תוכן המאמר)
  7. Chesson, H. W., Dunne, E. F., Hariri, S., & Markowitz, L. E. (2014). The estimated lifetime probability of acquiring human papillomavirus in the United States. Sexually transmitted diseases, 41(11), 660-664. ׁ(תוכן המאמר)
  8. Hariri, S., Unger, E. R., Sternberg, M., Dunne, E. F., Swan, D., Patel, S., & Markowitz, L. E. (2011). Prevalence of genital human papillomavirus among females in the United States, the National Health and Nutrition Examination Survey, 2003–2006. Journal of Infectious Diseases, 204(4), 566-573.ׁ (קובץ PDF)

האתר מנוהל ומתוחזק ע"י עמותת מדעת

פיתוח: דניאלה קרני-הראל

עיצוב ומיתוג: כרמי אהוביה


תרומה לעמותת מדעת

אנו עושים כל מאמץ כדי להנגיש מידע מבוסס-ראיות ומהימן בנושאי בריאות. אנו משקיעים זמן ומשאבים רבים על מנת שהמידע המובא באתר יהיה העדכני והמדוייק ביותר, מגובה במקורות מדעיים ותואם את הידע המקצועי בתחומים הרלוונטיים. יחד עם זאת, אין במידע שבאתר כדי להוות המלצה רפואית. אנו מעודדים את מי שחפץ בהמלצות ועצות פרטניות בנושאים רפואיים לפנות באופן אישי לרופא/ה מורשה/ית או לבעל/ת רשיון באחד ממקצועות הבריאות הרלוונטיים.

מוזמנים לקרוא עוד על תהליך יצירת התוכן שלנו

הפרטיות שלכם חשובה לנו
האתר של מדעת עושה שימוש בעוגיות על מנת ליצור חוויה נעימה לכל המבקרים, אתם מוזמנים לקרוא על זה עוד ב דף תנאי המשתמש שלנו

Midaat © 2024 | מדעת - למען בריאות מושכלת